20 Apr, 2014

Wat te doen in Parijs?

Parijs is de op één na grootste stad van Westelijk Europa. Alleen London en Moskou zijn groter. Parijs is een stad met 2 en een half miljoen inwoners. De agglomeratie Parijs telt in totaal zelfs 12 miljoen inwoners, als je buitensteden zoals Velizy of Sarcelles meerekent. Parijs heeft vele bekende plaatsen en leuke uitjes tot zijn beschikking. De belangrijkste vindt u hieronder.

Champs Elysée

De Champs-Élysées is de grootste en breedste straat van Parijs. Er zijn bioscopen en luxe winkels gelegen aan deze straat. De naam is afkomstig uit de Griekse geschiedenis en vroeger vormde het velden die als verblijfplaats fungeerde. De jaarlijkse huurprijs aan de Chams Elysée bedraagt €900.000,- per 100 m2.

Notre Dame

De kathedraal 'Notre Dame' is gevestigd in de binnenstad van Parijs. Op een eiland van de Seine omringd door bruggen en de splitsing tussen Noord- en Zuid-Parijs bevindt zich de zeer indrukwekkende kerk. De Notre Dame is vrijwel altijd open voor publiek. De kerk is onderdeel van het boek 'De Klokkenluider van de Notre Dame', waar zelfs een verfilming van heeft plaatsgevonden. Sindsdien is de kerk alleen nog maar meer een populaire trekpleister geworden. 

Eiffeltoren

In de binnenstad van Parijs is de zeer bekende 'Eiffeltoren' gevestigd. Bij het rijden of vliegen naar Parijs is dit vaak het eerste wat u kunt zien van Parijs. De toren is namelijk 324 meter hoog en is midden in de stad gebouwd. De toren is in 1889 opgeleverd en is momenteel de grootste toeristische trekpleister van Frankrijk. De Eiffeltoren is in die delen ingedeeld met een eerste tweede en topverdieping.

Louvre

Een van de grootste musea van de wereld is het Louvre. Het Louvre heeft 's-Werelds beste schilderijen in haar assortiment, onder andere de 'Mona Lisa' van Da Vinci. Tegenwoordig is het Louvre bezig met de opening van een nieuw museum in Lyon.

Wat te doen in Parijs?

Zoals u kunt lezen is er genoeg te doen in Parijs. Maar er zijn uiteraard nog véél meer dingen die u in Parijs kunt doen! Wilt u iets aan deze lijst toevoegen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Zoek uitje

Kies uw thema

Gezin:
Jongeren:
Mannen:
Vrouwen:
Bedrijfsfeest:
Kinderen:
Vrijgezellenfeest:
Stel:

Zoek binnen gemeente