18 Apr, 2014

Wat te doen in Maastricht?

Sint-Servaasbasiliek

sint-servaaskerk-maastricht

Deze kerk is te vinden in het centrum van Maastricht in het midden van drie pleinen: Het Vrijthof, het Henrix van Veldekeplein en het Keizer Karelplein. De architectuur van de kerk is Romijns van aard. De kerk functioneerde onder andere als kerk van de Rooms Katholiek de Sint-Servaas Parochie van Maastricht.

Sint Pietersberg

Deze berg is acht kilometer lang en reikt vanuit de omgeving van Luik tot aan Maastricht. In België wordt de berg ook wel het 'Plateau van Caestert' genoemd. Het grootste deel van de berg bevind zich echter op Nederlands grondgebied.

Kasteelruïne Lichtenberg

Deze ruïne bevindt zich op de Sint Pietersberg op enkele kilometers van Maastricht. Stichting natuurmonumenten heeft Lichtenberg in beheer. Vroeger heette de kasteelruïne 'Luchtenborg'.

De markt

Een plein midden in de binnenstad van Maastricht wordt 'de Markt' genoemd. Dit vanwege het feit dat hier vroeger warenmarkten plaatsvonden. Op de Markt bevinden zich diverse cafés, restaurants en bars.

Wat te doen in Maastricht?

Zoals u kunt lezen is er genoeg te doen in Maastricht. Maar er zijn uiteraard nog véél meer dingen die u in Maastricht kunt doen! Wilt u iets aan deze lijst toevoegen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Zoek uitje

Kies uw thema

Gezin:
Jongeren:
Mannen:
Vrouwen:
Bedrijfsfeest:
Kinderen:
Vrijgezellenfeest:
Stel:

Zoek binnen gemeente